keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Prinsessa päivät

Meillä asuu 3 Prinsessaa jotka ovat vähän saman näköisiä kuin Aamu Nuppu ja äiti.
Prinsessat pitävät paljon piirtämisestä, leipomisesta ( mutta vain kauniiden ja koristeltavien prinsessa kakkujen!) yllättäen myös värjääminen on alkanut kiinnostaa kovasti koko prinsessa poppoota. Olemme värjänneet, tapettia?! valkoisia mattona?! hiuksia, vaatteita, kangasta.. tulevaisuudessa haaveena olisi myös keittiön seinän uudelleen väritys.

Tytöt ovat suloisessa iäsää. Vaan tokihan lasten kaikki iäst uhmaikää (taapero, murkku, teini) ehkä lukuun ottamatta ovat. Tytöt täyttävät kesällä viisi, juttelevat ja huomioivat tarkasti kaikkea ympärillään. Ja on päiviä jolloin kiperien kysymysten määrä vain tulvii yli äyräittensä ja minulla on vaikeuksia mitä  mihinkin milloinkin sanoisi. Välillä koetellaa kärsivällisyyttä kun tytöillä on eipäs kiukuttelu ja tappelu päivä, huokaus! onneksi niitä on ollut suhteellisen vähän taas viimeaikoina. Ehkä lapsetkin aistivat äidin stressin ja väsymyksen?..

Olen huomannut tässä vuosien saatossa pientä ja suurta henkistä kasvua itsessänikin. Olen hiljalleen onnistunut kehittämään jo jonkinlaisen kärsivällisyyden. Toki myönnän että välillä lipashtelee, mutta noin yleensä ottaen osaan jo olla melkoisen zen. Tosinaan tuntuu että kiire ja stressi hukuttavat päivät yhdeksi suureksi puuroksi, olenkin miettinyt että pitäisi kokeilla joku päivä ihan vaikka vain puolen tunnin meditointi/ rauhoittumis hetkeä. Istuisin, sulkisin silmäni ja vain hengittäisin, olisin.
 Osaisinkohan enää? Olin lukio aikoihin Japanissa vaihdossa, näihin aikoihin treenasin myös vielä vakituisesti ja ahkerasti kahta eri (japanilaista) kamppailulajia... Meille vaihto-oppilaille järjestettiin mahdollisuus päästä Temppeliin kokeilemaan hiljentymistä, meditointia. Se oli hieno kokemus, ja jäänyt hyvin elävästi mieleen ja muistiin kuvina. Ehkä se Japani kaipuu kaikkien näiden tyhjien vuosien jälkeen on jälleen sekin palaamassa..
olen myös harkinnut astumista jälleen kerran takaisin tatameille!

minna- san Gambatte kudasai!

1 kommentti:

sinnlighet kirjoitti...

Ahhhh Your blog is wonderful, soo nice to find you! Your pictures are so inspiring and beautiful!

A footprint from

Agneta & Sweden