maanantai 17. maaliskuuta 2008

Reissumiehet, naiset






Tyttöjen ensimmäinen juna matka sujui rattoisasti eväitä nutustellessa ja lepäillessä. Jännittävää oli. Helsinki oli tuulinen. En ottanut vaunuja mukaan, mikä näin jälkeen päin ajatellen saattoi olla virhe. Meidän vaunut ovat palvelleet hyvin tähän asti, nyt kunto on kuitenkin jo niin heikko ettei niillä ilokseen minnekkään lähde. Kävimme Senaatin torilla ihastelemassa laivoja, lokkeja ja torin antimia. Minua kiehtoi kauppahallin hurmaava tunnelma. Ihastuttavia herkkuja ja tuoreita kasviksia. Aah!
Kävimme myös ihanassa lelu kaupassa, kaikki vain oli hyvin hinnoiteltua. Harmitti kovasti kun en voinut ostaa tytöille ihania leluja ja nuken vaunuja sun muita. Hintaa kertyy nopeasti kun kaikkea tulisi aina kaksin verroin.Höh.

Valitettavasti vielä kamerastani loppui akku. Mikä minua harmitti, ja harmittaa edelleen. Miten voi unohtaa! Kuvia matkastamme Turkuun ei siis ole. Junassa tutustuimme herttaisiin ihmisiin. Kaksi tuntinen junassa kuluikin nopeasti. Perillä hotellissa olimme myöhään, lapset nukahtivat sänkyyn puhtaisiin lakanoihin. Kylpyammeessa oli ihanaa rentouttaa niin kehoa kuin mieltä. Tarvitsemme kotiinkin ammeen.

Turku kaupunkina on kiehtonut minua jo pitkään. Jostain syystä kaupunki vain on aina jäänyt käymättä. Tämäkään reissu ei antanut hyvää kokonais kuvaa kaupungista. Ensi kertaan siis. Paljon jäi nähtävää ja koettavaa.
Hotelli huoneestamme näkyi tori ja nukkuvat puluset, sekä Triumphin mainos kyltit. Minusta mielenkiintoinen ajatus. Sitä paitsi pidän prinessa kruunuista.

Sunnuntaina kävimme tyttöjen kanssa Antiikki &taide messuilla joiden yhteydessä oli myäs kädentaito messut. Lankoja tai käsityö tarvikkeita oli minusta harmittavan vähän. Etsin Noron lankojen ohje kirjoja, mutta valitettavasti kaikki kirjat olivat loppuneet edellisenä päivänä. Harmillista, nettiputiikkiin ohjattiin. En kuitenkaan ole vielä oikein oppinut ostamaan verkossa.

Kaikenlaista pientä ja ihanaa löysimme anttiikki messujen puolelta. Vanhojen lelujen osastolta ostimme lisäksi tytöilleni Muumeja, pikkuisia hahmoja ja muutamia pehmoleluja, ovat narulla kuivumassa siksi heitä ei juri nyt ole kuvia.







2 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Oi, tuo punainen nepparipahvi on aivan loistavan kaunis, sormustimenkin löysit ja muuta ihanaa! Olen yrittänyt metsästää kirpputoreilta sormustinta ihan tarpeeseen ja käyttöön, mutta vielä ei ole osunut kohdalle.Aika sissi olet, että selvisitte reissusta ilman rattaita, nostan hattua!

Vilijonkka kirjoitti...

Hienoa kotimaanmatkailua! Turku on mullekin vieras, joskus 80-luvulla ollut siellä päiväseltää...

Oliko se kallis, mutta houkutteleva lelukauppa Fanny & Alexander Kiseleffinbasaarissa, siinä Senaatintorin ja Kauppatorin välissä? Älä välitä, eipä ole paljoa tullut meikäläiselläkään ostettua, vaikka yksi olisi riittänytkin. Sen olen huomannut, ettei kolmen kanssa tule ostoksille lähdettyä, kun kaikille kelpaisi vaikka mitä!

Anetiikkimesulöydöt ovat kuin karkkeja. Mä olen muuten haalinut noita samoja kortteja!