maanantai 23. kesäkuuta 2008

Tunnelmia juhannukselta

Karkasimme maalle.
Isälläni on mökki pienen , mutta sopivan ajomatkan päässä kotoamme. Sinne suuntasimme juhlan viettoon. Arvelin että vaikka suurinosa suomalaisista varmasti viettää juhannusta mökeillä joitakuita luultavimmin eksyy kaupungin keskustoihin, vaikka kaupunki kotiimme ei kovasti kadun äänet kuulu, en halunnut ottaa riskiä meluisasta juhannuksestsa. Vain se kuuluu jos huutaa täysin palkein (todistettu heti kesän alussa)

Mökki on isomman kokoinen rintamamies talo, puutarha on varsin boheemi (villi) runsas ja viihtyisä. Kaikki tosin eivät tykkää ja se heille suotakoon. Rehotusta voitte ihailla muutamista kuvista. Lapset tietenkin olivat aivan onnessaan Ukkelin (isäni uusi kutsumanimi) viidakosta. Varsinkin takapihan sammakkolampi kiinnosti lapsia valtavasti. Hämmentävästi sitä huomasi itsekkin joka päivä (useita kertoja) seisovansa rannalla tuojottamassa vedessä kuhisevaa elämää. Lammen rannoilla kasvaa monen sorttisia vesi ja rantakasveja, jopa yksi lumme. Odotan malttamattomana milloin se lammen ainokainen lumme kukkisi. Ja kun siitä saisi vielä näpättyä kauniin kuvan. Pihalta löytyi sammakoiden, nuijapäiden, vesiliskojen, sekä useiden lintujen lisäksi vielä sisiliskoja! Jännittävän näköisiä, eikö?

Meidän oli aluksi tarkoitus tulla aattona illaksi kotiin, jäimme. Seuraavana päivänäkin olimme lähdössä, mutta jäimme. Tänään tulimme kotiin. Eivätkä lapset olisi tänäänkään halunneet lähteä. Maalla on siis mukavaa. En erityisemmin pidä saunomisesta mutta mökillä se on ihanaa. etenkin puu lämmitteisessä ulkosaunassa. Saunoimmekin ahkeraan, joka päivä. Jotain ennen kuulumatonta minun maailmassani.

Mökkielämään kuuluu myös hyvä ruoka ja rento oloilu riippumatossa. Molempia tuli tehtyä syömistä suorastaan liikaa. Isäni on nimittäin loisto kokki. Suosikkini tämän juhannuksen herkuista oli mahdollisesti paistettu kampela, tattarilla ja tomaateilla, linssi keittokaan ei jäänyt suosikkilistalla kauas kärjestä. Ukkelilta utelin keittiön salaisuuksia, nyt minulla on nippu ihania reseptejä kokeilua odottamassa.

Juhannus ruusu (ja monimuu ruusu) kukki kauneimmillaan mökillä, jossa on usein hieman viileämpää kuin kaupungissa. Muutamassa kuvassa vilahtava neiti kesähäinä on pienempi pikku siskoni, lasten täti Monika, muodostivat yhdessä mainion kolmikon. Odottelen innolla pikku siskoa meille kesätytöksi.

Tiivistykesenä voidaan siis todeta että juhannus oli oikein ihana! Arkeen paluuta suunnitellaan,..

















10 kommenttia:

17 neliötä kirjoitti...

Ihana juhannustunnelma! Ja minun mielestä rehevyys on kivaa, olisi niin kurjaa, jos pihassa olisi vain tylsä golfnurmi!

Inka kirjoitti...

Voi kuinka mukavalta kuulostaa, ja näyttää, teidän juhannuksenne! :)

Liivia kirjoitti...

Mikä paratiisi! Kaunista.

Tykkään "laittamattomista" ja ylikasvaneista pihoista. Nyt pihallisena tiedän, että villinnäköinen ei tule itsestään, vaan vaatii työtä. Nimittäin täysin hoitamaton lopettaa kukintansa ja muuttuu ryteiköksi.

Tiuku kirjoitti...

Juhannus oli poikkeus juhannusten joukossa. Yleensä emme ole erikoisemmin juhlineet, tänä vuonna oli kokko ja harmonikka musiikkia, asiaan kuuluvat juomat ja syömiset. Poiminpa jopa juhannus kimpun, saa nähdä tuottaako taika tulosta?!
Liivia: Tosi on, ¨laittamattomissakin¨puutarhoissa on kovasti työtä. Isäni on vielä innostunut niin monista eri jutuista. Hedelmäpuista,jalopuista, kärhöistä, pioneista (pihalta löytyy valehtelematta ainakin 16 lajiketta) ruusuista,hyötykasveista, koristekasveista jne.. Viimeisin suunnitelma oli puro talolta takapihan lammelle ja toinen pikku lampi. Toivoisin joskus omistavani oman tilkun maata,jospa viherpeukalo vaikka olisi osin periytyvä ominaisuus....

SARI kirjoitti...

Oikea unelmajuhannus, unelmamökki, unelmapiha, kaikki !

Junika kirjoitti...

Onpa ihastuttavan näköinen paikka! :-)

Virkattu lintu kirjoitti...

Kaunis paikka! Minäkin pidän rehevistä ja hiukan villiintyneistä pihoista.

Punanen kirjoitti...

Ihania kuvia! Enpä yhtään ihmettele että jäitte pidemmäksi kuin suunnittelitte. Johan tuollaisessa viihtyy vain olemassa ja ottamassa kuvia. Upea!

Marja kirjoitti...

Onpas pullea sisilisko! Todella kaunista, villiä muutenkin!

isoinpapu kirjoitti...

Joo, kyllä on aivan uskomattoman ihana paikka! Juuri tuollainen salainenpuutarha-meininki. Oi oi!