lauantai 23. elokuuta 2008


Kävimme lasten kanssa kirjastossa. En ole aiemmin kotikaupunkimme kirjastosta pitänyt. Minusta asiakaspalvelu on ollut kerrassaan hirvittävää ja maksut huimia. Nyttemmin olemme käyneet lasten kannsa, ja täytyy sanoa että mieli on minulla muuttunut. Me tykätäänkin tyttöjen kanssa hirmuisesti tästä kirjastosta. Yleensä aina kohdellaan ystävällisesti ja iloisesti kun on lapsia mukana, mistähän sekin johtuu. Itse ei varmaan enää ole yhtään tarpeeksi söpö ja suloinen, ei heltiä enää symppispisteitä. Maksujakaan ei meille ole enää tullut, kun olen alkanut tarkaksi ja käymme kirjastossa paljon säännöllisemmin, siis useammin.
Huomatkaahan kuka oli löytänyt tiensä verhoilukirjallisuuden pariin. Iso pino tuli lainattua, muutamaa jo haaveilin omaksi asti.

Ylempi kuva on kotikatumme varrella sijaitsevan kukkakaupan ikkunasta. Rrrrakastamme kukkia, ja kauniita näyteikkunoita. Aika mainio tuo sammakko vai mitä?! Olen monesti harkinnut kysäistä hintaa, tuosta saisi nimittäin aika hienon kulhon esim. vaikka kekseille, tai sormuksille, marmorikuulille tma.



Lapset lähtivät mummolaan ja minä tyttö reissasin ystäväni ateljeelle.
Pitkästä aikaa oli ihana nähdä! Totaalisena puku ja vaate friikkinä ystäväni ompelu ateljee on kuin vaatetaivas...
Tästä löydätte hänen sivuilleen
Tuliaisiksi vein torilta Papan silkkikukkia, jotka muuten todella kestävät maljakossa sen kaksi kokonaista viikkoa! Ei ollut mainostus turhaa, kivoja kukkia.
Tykkäsin niin tuosta paperi kääreestä, jotenkin ihanan nostalgista.
Olisi hauska nähdä kaupingilla muitakin tuollaisia kukkakimppuja kantelemassa.
Vinkkinä miehille, kipaiskaapa joku kerta torin kautta hakemassa mielityllenne kukkasia.


Asiasta jälleen aivan toiseen.
Olen viimeaikoina (taas) polttanut rahaa eli vinguttanut korttiani. Mutta minkäs teet, nämä kaikki ovat tuiki tarpeeseen hakittuja, ja jokaista ostosta on harkittu vähintään kaksi minuuttia ellei enemmänkin.

Ja olen kerrassaan ihastunut nohin kenkiin, ja takkiini!
Tämä on nyt sitten varmaan sitä materiaalista rakkautta.
Tykkään tavaroista, ja häpeän sitä vain hiukan.
Ja huomautettakoon, että kuitenkin kaikeasta tavararakkaudestani huolimatta elämässä pyrin pitämään ylinnä niitä kaikkein tärkeimpiä arvoja, lapset, perhe, rakkaus, toisten huomioiminen, rehtiys ja reippaus ja niin edelleen...

Pdätelkää hengitystänne, sillä hän aikoo shoppailla huomenna vielä lisää. Löysin nimittäin viimein kiva/kelvollisen ehkä jopa kauniin kirjoituspöydän 20e sekä sille kaveriksi tuolin. Ja tämä ostos tulee todella olemaan tarpeen. Polveni, nilkkani ja hermoni eivät takuulla enää kestä lattialla ompelua ja kyhjöttämistä.



11 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

JUst sama lätsä liimautui lapsen kouriin eilisella kaupunkireissulla, ja kerrankin annoin periksi.
On niin hyvän näköiset nuo sun lätsäkkäät kaksi marjaa!

Jos jotain hyvää tässä ruppanakunnassamme on niin, kirjasto! Se on ihan yliveto. Nytkin monta hyvää ranskalaista leffaa lainassa, paremmat leffavalikoimat kuin vuokraamossa, ja vielä ilmaiseksi. Kirjojakin on aina saatavilla sen minkä haluaa ja henkilökunta on hyvin ystävällistä. Ainoa huono puoli on se, että eivät ole ymmärtäneet laittaa lehtienlukusaliin valoja. En näe lukea siellä lehtiä.

Minäkin tykkään tavarasta/esineistä/vaatteista. Silti kulutan todella vähän. Ostan hyvin harvoin ja aika harkitusti. Matkoilta saatan hankkia kerralla paljon tai sitten jonkun yhden kalliinkin jutun, mutta sitten voin olla puoli vuotta ostamatta mitään. Tai vuodenkin. Koskaan en osta mitään periaatteella "olis kiva ostaa jotain".

Nahkatakki on todella hieno ja sopii sulle kuin nakutettu.

Merruli kirjoitti...

Olet kyllä melkoinen sissi, kun olet jaksanut lattialla ommella ja 20 euroa pöydästä ei kuulosta lainkaan pahalta.

Itsellä ikuinen ristiriita sen välillä, että pitää vaatteista, kankaista ja tavaroista ja kuitenkin pitäisi ajatella ympäristöäkin.

Meillä myös on lähikirjastossa aivan mainio palvelu. Huikkaavat jo kun pääsee ovelle, että olisi varatut materiaalit saapuneet ja uusivat miltei ilman pyyntöä vanhat lainat.

Samaa mieltä kuin Liivia: nahkatakki on hieno!

Jonna kirjoitti...

Nuo kengät on ihanat!

Sanna kirjoitti...

Olen taas kuukauteen ensimmäisen kerran koneen ääressä. Olet kyllä äärettömän kaunis, kun katsoin vanhempia bloggauksiasi ja kuviasi.
Nahkatakki on muuten todella hyvännäköinen.

Kyllä se rasittaa suhdetta se appivanhempien luona asuminen. Itse asustan vielä lokakuun loppuun, kun työsopimusta jatkettiin. Sen ajan vietä hammasta kiristellen.

Tiuku kirjoitti...

Liivia: Meillä kävi niin päin että hattu liimautui minun käteeni.
Meidän kirjastossa ei sentään ranskalaisia elokuvia löydy, sääli. Vähän täällä vihertelen siitä. Olisi kiva, en jaksaisi maksella niitä vuokra elokuvia, etenkään kun harvoin löytyy mieleisiä, ja harmittaa jos onkin vuokrannut jonkun ihan huonon.
Olisikin tosi hyvä kuluttaa vain vähän. Siihen voisi pyrkiä. Minulla ei isoja ostoksia juuri tule, ja pääosin/ siis lähes aina ostan vanhaa, siis kierrätettyä tai kirpputoreilta. Olen kai yrittänyt selitellä itselleni ettei se ole niin paha.Sinulla on hyvä periaate ostostelun suhteen, kannatan kans!

Merruli: Juu lattialla ompelu on ihnottavaa mutta sitä on sopeuduttava jos jotain haluaa valmiiksikin saada. Tässä ollaan jo kohta kaksi kuukautta oltu ilman työpöytää.
Teilläpä kerrassaan ihana kirjasto ja mikä palvelu! Viherrän myös tuosta. Meille kanssa...

Kanerva: Arvelinkin että tykkäisit.

Sanna: Kiva kun poikkesit. Kiitoksia kovasti kehuista (kiitokset myös muille), ihan punastelen täällä!
Anoppilassa asuminen on aika paha, joten koita jaksella! Sillä kuuluisalla sisulla, eikös?

Jonna kirjoitti...

:) Mutta mistäs nuo hatut on?

Tiuku kirjoitti...

Kanerva: Hatut ovat H&M. sieltä ipana osaastolta.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt oon kyllä kateudesta vihreänä, tuo sun nahkatakki!! Huhhuh kuinka hieno, mistä se on?

Tiuku kirjoitti...

Minja:
Takki löytyi paikalliselta kirppikseltä.Sellaisena onnenkantamoisena sattumana
Vuorista löytyy merkki, Friitala Finland. Jotain vanhaa suomalaista tuotantoa siis.

Riikka T kirjoitti...

Hienot nuo lastesi lakit ja varsinkin takit. Pellavaa?

Inka kirjoitti...

Mahtavia löytöjä olet tehnyt! Minä myös opin kesällä nauttimaan paikallisesta (tai no melkein paikallisesta) kirjastosta, ja nimenomaan tytön kanssa. Huomenna kun meillä on aikaa, taidetaan taas piipahtaa. Ihan vain kaksistaan :)