torstai 7. elokuuta 2008










Ompelin tytärille hirmuisella vimmalla syystakit.
Jos ei kangas ja kuvio olisi niin soma en noita kehtaisi täällä esitellä. Ompelu tuotti niin suurta tuskaa. Kerran jopa vauhdikkaasti hurautin saumurilla päällikankaaseen reiän! Pakko oli vähän itkeä ja paikata. Lattialla ompelu on tosi epäergonomista, eikä ainakaan edistä suorien saumojen syntyä. En siis suosittele.
Takit ovat tyttömäisesti helmasta kellotetut, vetoketjutakit, suipolla hupulla. Päällikangas on ikean jotain kuviokangasta, vuorina fleece.

Eilisiltä markkinoilta löysimme ihastuttavan maailmankauppa kojun.
Me tytöt tykättiin! Ostettiin norsumobile (kuvassa), lintuja ja ihanaa luomu/reilukauppa käsintehtyä intialaista saippuaa. Heillä oli myynnissä mm. myös monen muotoisia amppeleita ja hurmaava katosta riippuva vauvankehto. Jos minulla olisi vielä pienokainen sellainen kehto olisi ihana, must!

Keskusta asuminen mahdollistaa päivittäisen pikku retken torille.
Eräänä päivänä pilvisenä.
Pieni vanha ukko oli torilla rollaattoreineen myymässä kukkia.
Ei tarvinnut kuin vain vilkaista hänellä olivat torin kauneimmat kukat.
Hajuhernettä, ruiskaunokkeja, astereita, orvokkeja,kehäkukkia sekä silkkikukkia.
Myyjänä hän oli todella kohtelias ja herttainen, jäi moneksi päiväksi mieleeni. Tykkäsin hänestä ja kukat ovat niin kauniit. Silkkikukkiin en olekkaan koskaan aiemmin missään törmännyt.

Kotiin olen kantanut vain pienet koukut, kierrätyskeskuksesta.
Lahja nojatuoli on osoittautunut hyväksi laiskanlinnaksi, neulekirjojen ja ideoiden hautomoksi.

8 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Kyllä noita takkeja esitellä kelpaa, eihän pienten vauhdissa pienet virheet kuitenkaan edes näy ja muutenkin monet ns. virheet näkyvät parhaiten vain tekijän silmään. Nuo hiippahuput ovat valloittavat ja kuosi tuo piristystä syksy harmaaseen.
Kotikuntani suurin puute on kunnollisen torin puuttuminen, muutenkin soisi Suomessa toriperinteen elpyvän.

Momo kirjoitti...

Suloiset takit! Itse ompelin meidän esikoispojalle muutamankin takin joitakin vuosia sitten. Ja katkaisin siinä sivussa useamman neulan :-) ja päästelin kirosanoja. Nyt poika ei suostu edes mitään tekemääni pitämään...

Toreista: Kunpa Suomeenkin rantautuisi farmers market-tyyppiset torit, luomua lähiruokaa kelvollisilla hinnoilla suoraan tuottajilta.

Rouva Nordman kirjoitti...

Wau, mikä hieno huppu! Blogisi näyttää kivalta, täytyy tulla uudelleenkin.

Liivia kirjoitti...

Elämäsi kuullostaa ja näyttää niin kivalta.

Tori tännekin kiitos! (onhan tuossa jotain tynkää; hernettä ja pottua, ja ukko joka myy jotain ö-luokan halpavaatetta, mutta siinä kaikki).

leena kirjoitti...

Hienot takit!
Keskustassa asumisessa on kyllä hyvät puolensa, kuten tuo torille kävely... täällä meillä ei edes ole toria, sitä kaipaan kaupungista.

Punavius kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia! Nuo takit suippohupuilla ovat niin suloiset! Oot kyllä taitava.

Tori kuulosti myös ihanalta, mitä kaikkea jännää sieltä voikaan löytää. :)

Tiuku kirjoitti...

Merruli:
Tuo virheiden näkeminen on muuten totta! Ystäväni on ateljee ompelija ja aina tosi epätyytyväinen valmiisiin pukuihinsa. Vaikka hän jos kuka on todella taitava. Kuulemma hyvän ompelijan on omattava roimasti itsekriittisyyttä. Kai se kritiikki vie eteen päin, ja kannustaa aina parempaan.

Momo: Hauskaa tavat, en olekkaan aiemmin sinuun blogi maailmassa törmännyt.Neulojen katkeilu on hurjaa, joka kerta pelästyn kamalasti jos niin käy. Onneksi harvemmin sentään. Minä ompelen lapsille kovasti nyt kun vielä tosiaan niistä jaksavat innostua, missähän vaiheessa se loppuu? Toivon ettei koskaan...
Toivoisin keupunkien tuntumaan juuri noita mainitsemiasi luomulähiruoka toreja. Niihin näin kesäisellä aina välillä törmää,mutta kamalan kaukana maalla niitä olen vain nähnyt.Minulla ei ole autoa,joten ne ovat jääneet tavoittamattomiin. Ihanaa olisi päästä vaikka sitten vastaavasti johonkin viher-rinkiin.

Katilein: Kivaa, kun pistäydyit, lämpimästi tervetuloa uudelleenkin visiitille.

Liivia: Mitenhän sitä itsestä tämä oma elo tuntuu välillä niin mahdottoman ankealta. Hmmm.
Halpavaate ukkoja löytyy täältäkin, ei oikein iske, ei.

Kesäisin torilla on aktiivisempaa (torikahviloita jne.), Markkinat ovatkin sitten läpi vuoden isompi tapahtuma (joka kuun ensimmäinen ke)Talvella muuten sitten hiljeneekin.
Kauppahallit ovat kanssa tosi kivoja. Lahdessa vain on onnettoman pieni pätkä kauppahallia. Onneksi kuitenkin sekin pätkä suht eläväinen. Kahviota ja herkkukauppaa sekä kaupungin paraslihatiski.
Eikös Tampereella ole kanssa ihan kiva kauppahalli? Torin paikkaa en edes siellä tiedä.

Leena ja Punavius:
Kiitos, kiitos!

Jonna kirjoitti...

Tosiaan ihana tuo takki!