perjantai 8. elokuuta 2008



Sataa sataa ropisee, pili pili pom, pili pili pom.
Kotona olisi hommaa, mutta minua väsyttää eikä mikään huvita.
Päällä ovat tummansiniset farkut ja musta paita, mutta olo on harmaatakin harmaampi. Sellainen melkein näkymätön.

Lapset onneksi osaavat nauttia kotikissailusta.
Telttoja ja majoja on kohoillut ympäri lastenhuonetta, olohuonetta ja keittiötä.
Sateenvarjon alla on pesä ja suunnitteilla on muutamakin eväsretki. Kaikki tuo omatoimisuus on hyvin hellyyttävää.
Muutenkin meneillään on vaihe, minä ite, ite ite iiitse! Leipääkään ei äiti enää saa voidella.

Aamuiset pääsykokeet menivät miten menivät. Muutaman viikonpäästä lupailivat tuloksia. Olin tosi reipas ja luonteva. Myin niin hyvin mielikuvaa omasta koulutettavuudestani kuin taisin. Tosin menin kai muutamaan kertaan lipsauttamaan hölmöyksiäkin. Noh, hymyilin kauniisti ja yritin olla oikein hurmaava.
Jospa jostain saisi Pepin voimat. Olisin tosi tyytyväinen, pystyisin ihan mihin vain. Ja aina olisi vain hauskaa. Lettukestejä ja huvituksia. Pitääkin kokeilla toimisiko kananmunien rikkominen hiusten kasvun edistäjänä. Olisi nimittäin piakkoin taas aika mennä kampaajalle. Alan piakkoin muuten muistuttaa rölliä.
Kirpputorilta olen joskus löytänyt röllimekon. Tunnistanette Marimekoksi. Tosin minun mekkoni on aivan kulahtanut ja niin rakkaudella käytetty että on pian aivan puhki. Tätä on tosin kuluttanut joku muukin kuin minä. Ajattelin että treenaan tällä edullisella mekolla, ennen kuin raaskin joskus ostaa sen uuden. Tai sitten teen härskit ja kopioin kaavan.

Keittäisinkohän seuraavaksi kahvit?

EDIT 20:51
Olen virkistynyt ja saanut jälleen väriä.
Aion kömpiä sohvalle ja neuloa kovasti. Katsoa elokuvan ja laittaa härsylä yöpuvun.


9 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Taskumekko on Marimekolta ehdottomasti kaikkien aikojen upein tuotos.
Minäkin olen jopa kuvitellut miltä mahtaisin näyttää se päällä, todennäköisesti maahismummelilta, joten pitäköön meillä lapsi vain. Tuollainen pehmeäksi kulunut on kyllä löytö, ei pönkötäkään kuten uudet.

Hyvännäköinen ryijy siellä seinällä!

Jonna kirjoitti...

Minullakin on taskumekko. Ruskea, uusi ja pönöttävä. Pitäisi vaan pestä ja pestä, jotaa pehmentyisi ja muutuisi ihanaksi.

Inka kirjoitti...

Tiedätkö, mulle tulee aina niin hyvä mieli juttujasi lukiessa. Niin että kiitos - äskön meinasi jo tulla väsymys-kiukku-pahamieli-stressinpurku-itku, mutta nyt hymyilyttää. Kiitos sinun.
Mekko on mahtava, meillä myös vain tytön päällä. Omaksi haluaisin sellaisen sinisen, mielellään valmiiksi kesytetyn :)

Merruli kirjoitti...

Taskumekot ovat meidän tyttöjen vaatteista ehdottomat suosikkini, toinen on onneksi lahjaksi saatu ja toinen alesta hankittu, kun hinnat ovat kovin suolaiset. Vanhemmassa taskumekossa lukee vielä made in Finland, mutta samaa tekstiä ei löydykään enää nykyvalmisteisista. Hinta tietenkin on pysynyt samana. Ei taida Marimekkokaan valmistaa muuta kuin raitavaatteet enää Suomessa, huoh.Hieno löytö!

Tiuku kirjoitti...

Minustakin Taskumekko on parasta Marimekolta. Mutta ovat kyllä kerrassaan huikeissa hinnoissa. En ole koskaan kokeillut uutta mekkoa ylle, joten en osaa sanoa kuinka pönköttää.
Tekeekö ne tosiaan niin? Marimekolla on kyllä noissa puuvilla kankaissa sellainen aika pitkään kestävä kova ominaisuus. Jotain käsittelyainettako? ehkä kestävyyttälisäämässä?

Liivia: Yritän kuvitella sinulle taskumekkoa. Sen pitäsi kyllä sinulle ainakin olla sellainen pehmoinen ja pidetty. Voisi kyllä olla tosi taiteellinen näky! Tyttösi on takuulla tyrmäävän soma mekossaan! Minua niin houkuttaisi hankkia omilleni kanssa, mutta kun noista tyttäristä kun ei koskaan oikein tiedä.

Kanerva,en tiennyt että mekkkoja on ruskeanakin?! Olet varmasti ihana näky mekossasi!Ahkeraan käyttöön ja pesuun, niin kai se siitä pehmenee, marimekkokin.

Inkivääri: Nyt puolestaan minä tulin tosi iloiseksi. Tämähän on ihan päivän parasta, jos on nimittäin onnistunut jotakuta päivän mittaan ilostuttamaan/ ilahduttamaan.
Mekkoja myös sinisienä? Huh taidan nyt todella olla hämmästynyt? Tosin uskoisin sen olevan juuri sinun värisesi aivan kuin ruskea on Kanervan.

Merruli: Ihmeellisesti ne vain kaikki siirtävät tehtaansa ja tuotannon sinne missä on halpaa. Minusta se on suorastaan halpamaista!Niin kuin Marimekkoakin myydään supi supi suomalaisena.

Liivia kirjoitti...

Musta on minusta kaunein pohja taskumekolle. Mutta nyt tytöllä on ruskea kun musta jäi pieneksi. Käytin sitä kolme vuotta, todellakin koko rahan arvosta. Lopuksi housujen kanssa tunikana.
Olisin halunnut hälle vielä sinisen, mutta poistui markkinoilta. Oli myyty nyt alessa loppuun. Myöhästyin.

SARI kirjoitti...

Haa, tunnistan tuon edellisen postauksen takkikankaan !

Taskumekkoa olen minäkin haikaillut, mutta kirppiksillä ei ole tullut vastaan, enkä uutta ole raaskinut ostaa.

Virkattu lintu kirjoitti...

Taskumekko on kyllä iki-ihana...
Ja hauska tuo pieni Peppi-nukkekin.

piparminttu pipsa kirjoitti...

heippa.
olen jo jonkin aikaa kurkistellut blogiisi ja elämääsi. Ihanat tytöt, ihana koti ja ihana tämä blogi...kaikki juttusi, asiasi ja kuvasi...
toivotavasti saan lisätä blogisi listalleni?