sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Pietari vol.3

Matkakertomukset viimeinen osa keskittynköön puhtaasti majoitukseen.
Olimme koko reissun siis isäni luona kylässä.
Asuintalo on vanhimmalta osaltaan rakennettu 1700 luvulla ja uudemmat kaksi ylintä kerrosta 1800 luvun aikana. Jännittävää oli myös kuinka talo on aikojen saatossa vajonnut maan alle puolitoista kerrosta!! Rappuset neljänteen kerrokseen toivat pikaisen katsauksen siihen mitä monissakin Pietarin keskustan vanhoissa taloissa on. Jokaisella oman laisensa ovet. Erimateriaaleista eri tyylleissä ja aikakausissa! Sama pätee muuten kerrostaloissa myös ikkunoihin, jokainen mielensä mukaan. Tämä saattaa olla hyvinkin huvittavan näköistä laskimme että eräässäkin talossa oli lähemmäs kymmentä erilaista ikkunaa. Kommuuni asuntoja tässkäin talossa oli edeleen muutamia, mutta enemmä yleistymässä on yksi asunto per perhe/ pariskunta periaate.
Alla oleva kuva on ns. kotikujalta. Porttikongi on kuvassa siinä missä on musta auto.

Asuntoa on remontoitu jonkun verran, mutta kuitenkin pienin toimenpitein.
Kaihoilin meillekin samanlaisia lattialankkuja. Onhan meilläkin korkeat huoneet mutta... isäni kertoi eräistä tuttavistaan Pietarissa joilla on 4,5m vähintään huonekorkeus, huh sentään!


Kuvissa esiintyvä tumman puhuva hahmi on pikuveljeni. Hän ei ole linssilude vaikka siltä vaikuttaakin. Isonasiskona minun oli ihan välttämättä väijyttävä häntä kameran kanssa, ja hänen hyvä yrityksensä oli pakoilla.

Kuvat käytävältä,päädyssä iso makuuhuone, oikealla takana vierashuone, seuraavana olohuone, ruokailuhuone..
Muutamia kuvia ruokailuhuoneesta. Op ja papukaija, häkki vain taitaa juuri jäädä hänen taakseen.Kivet kynttilänjalkojen seassa ovat katukiviä Pietarin kaduilta. Olisin ottanut itsekin muutaman mukaan mutta matkalaukkuni oli ilman niitäkin aivan tolkuttoman painava, jäi siis seuraavaan kertaan.

Oranssi WC ja seinällinen vanhoja Suomen Kuvalehtiä.

Työpiste vierashuoneessa.

8 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Vessan seinä on mieletön!

Sanna kirjoitti...

Ihanaa!
Elämänmakuisen näköistä!

Ahdistaa muuten nykyään kaikki sisustuslehtijutut Suomesta, kun kaikki kodit on toistensa kopiota: päävärit valittu, kaikissa samat pakolliset design tuotteet... Vanhoissa taloissa purettu väliseinät ja vanhat sokkeloiset asunnot tehty avariksi ja moderneiksi. Vanhat pinnat on laitettu piiloon uusilla laminaateilla ja paljon muuta. esim. tuo vessa oli aivan ihana ja muutenkin kaikki!! Onnen tyttö olet :)

isoinpapu kirjoitti...

Voi että miten upea koti! Erityisesti rakastan valtaisaa kirjahyllyä. ja tunnelma kaikkineen. Elettyä ja olostunutta ihanin maustein.

Mulle tulee mieleen meidän entinen koti, vinosti vajonnut jugendtalo, jossa oli yli kolme metriä huonekorkeutta. ja häkellyttäviä sähköratkaisuja. ja vaaleansininen eteinen. ja keltaiset kaapinovet keittiössä, siis niissä jotka eivät olleet avohyllyjä. Oi oi...

Nykyinen (vuokra)kotimme on vanhempi, mutta rajulla remontilla pilattu. Surettaa.

Liivia kirjoitti...

Voi tämä katsaus oli ihana!
Voin yhtyä Isonpavun sanoihin tyystin. Ja samaa mieltä muidenkin kanssa.
Kiitos kun jaoit nämä!

(ja vielä kysyisin; tiedätkö onko lempiravintolani Idiot vielä hengissä?)

Anonyymi kirjoitti...

Mielettömän kotoista! Ihana valo ja käytävä.
Vessan seinät <3

Tiuku kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista välitän eteenp päin isälleni. Ilahtuu varmasti!

Kanerva: Niin minustakin! Tosin ongelmaista on se että vessassa tulee tämän myötä istuttua kovin paljon pidempään kuin normaalisti, jos jää lukemaan kiintoisaa artikkelia. Ajattelin vohkia idean myös oman vessani seinään, kunhan löydän kivoja lehtiä..

Sanna: samoja ahdistuksia minullakin. Esim. Deko on lehti johon en aio enää tikullakaan koskea, ei minun juttuni. Kovin sliipattua. Isälläni on omintakeisia ideoita noissa sisustus jutuissaan. Kodissa on mm. 6 erilaista himmeliä (osa toki pieniä)sitten paperinaru salusiineja, niitä kautkiviä, saniainen joka valuu kylpyammeeseen (jossa saa kuulemma vain vaahtokylpyjä!)jne.

Isoinpapu: Minuunkin kolahtivat nuo kirjahyllyt. Lisäksi joka huoneen seinillä laudoista tehtjä avokirjahyllylevyjä, ja luonnollisesti kaikki täynnä kirjoja. Minun kirjahyllyni sen sijaan näyttävät olevan täynnä lähes kaikkea muuta.
Entinen kotinne kuulostaa jännittävältä, etenkin tuo ¨vinosti vajonnut¨on hurja. Rajut remontit pitäisi kieltää, vastustan!

Liiva: Voi en ole kuullutkaan ravintola idiootista! Osaatko sanoa missä päin se sijaitsee /sijaitsi, kysyn muutamalta asiantuntialta. Pikkuveljeni (nro1 siis se vanhempi)on reissaamassa viikonloppuna Pietariin hän mielellään kävisi katsomassa.

Liivia kirjoitti...

Idiot-ravintolan osoite: Nab Reki Moiki 82. Muistaakseni ihanat blinit.
Tunnelmainen, rento, boheemi...jos menen uudelleen Pieteriin en jätä väliin.

Merruli kirjoitti...

Näkee selvästi mistä luovuuttasi on periytynyt. Upean tunnelmallinen asunto.

Kiitos muutenkin matkaraportistasi, mukava päästä osalliseksi tunnelmista ja näkymistä.