maanantai 3. joulukuuta 2007

Joulupukkeja ja kuusi

Olen kovasti miettinyt joulupukkia ja sitä miten tyttärillemme asiasta opastaisimme. Pukki on osoittautunut varsin visaiseksi pulmaksi. Tavallaan kyllä haluaisin lasteni uskovan joulupukkiin ja satuihin. Toisaalta vierastan kakkea joulun kaupallisuutta ja ällöjä kaupallisia joulupukkeja.

Ystäväni kyseli meitä lähikauppaan, koska sinne oli kuulemma pukki tulossa, meinasin sanoa ihan kaikki mielipiteeni asiasta. Olin kuitenkin hiljaa. Ovathan joulupukit parhaimmillaan ihania. Ottaisinko kuitenkin riskin?! ettei kyseinen olisi sitä ollut....

Joulupukki on minulle joulunajan henki, kauniit ajatukset, rakkaus, rauhallinen oleminen, perhe, ystävät ja antamisen ja jakamisen onni. Minun joulupukkini ei tee tai jakele lahjoja, vaan hyvää mieltä ja onnea joulunaikaan. Hän ei välitä siitä kuka on ollut kiltti kuka ei, kaikki ovat minun pukilleni tasa-arvoisia. En oikein ymmärrä sitä kuinka lapsia opetetaan jos olet kiltti saat lahjoja ja sitten uhataan jos onkin tuhma ei saakaan mitään, vähän hönttiä eikö!?

Haaveilen jo joulukuusen sisään kantamisesta, vielä pitäisi selvitellä mistä semoisen saisi. Ehkäpä appiukon varaston tontilta löytyisi pikkuinen kuusi. Ajattelin myös punoa havu köynnöstä ja sommitella eteiseen havumattoa. Nuuh, pihkan ja kuusen ihanan tuoksun voi jo tuntea. Olisipa joulupuu jo täällä, tuntuisi enemmän joulukuulta.

ps: Kamerani on pari päivää äidilläni lainassa, siksi tämä kuvien poissa olo. Koen jo nyt vieroitus oireita ja kaipuuta.

3 kommenttia:

isoinpapu kirjoitti...

Joo, joulupukki, visainen veikko. Meillä lapset tietävät pienestä pitäen että lahjat saadaan sukulaisilta ja vanhemmilta. Tämä on ollut tapana miehen perheessä, eikä minulla ole mitään sitä vastaan. Olemme kuitenkin innolla lukeneet joulupukkiaiheisia satuja jne. Olemme sanoneet lapsille että joulupukki on mahtava satuhahmo, ja satumaisuus kuuluu jouluun. Tonttuilla saa, ja lähettää joulupostia "tonttupostilla" (eli kirje häviää rappusilta "tontun" viemänä.). Lapset tietävät että jotkut esittävät joulupukkia aattona, mutta jännittävästi kaiken tämän realistisuuden keskellä, he vaalivat omaa jouluntaikaa ja Korvatunturin oikeaa joulupukkia. On meille tonttu käynyt piilottamassa lahjat aattona milloin minnekin. Pukkinäyttelijää ei ole ollut yhtenäkään jouluna. Jos oikein hyvä suvusta löytyisi niin sitten ehkä.

Ja olen ääneen sanonut että meillä tuhmatkin lapset saavat lahjoja, joulna kaikki saavat lahjoja. Jos ajattelee oikein kristillistä näkemystäkin, niin niinhän se on: joulun lahja on kaikille.

Joo, kuusi kuusi kuusi. Oi oi!!

violet kirjoitti...

Minäkään en kannata kiltteyden vaatimusta jotta lahjoja saisi. JA pukkia meilläkään ei ole koskaan nähty, hän on vain käynyt jättämässä lahjat.
Kun isompi kysyy onko joulupukki olemassa niin sanon: "mitä sinä itse ajattelet? Toiset uskovat siihen, toiset eivät." JA hän vakuuttaa uskovansa, vaikka koulussa opettajakin oli sanonut ettei se ole totta ja melkein kukaan muu luokalla ei usko.

Joola kirjoitti...

Ihanaa. Joulupukki aiheesta olin ajatellut kirjoittaakin, muttei ole ollut aikaa... Olen kanssasi samoilla linjoilla pukista kai. Lehti kirkui täälläkin pukkia lähimarketilla - ei todellakaan menty. Mutta joulukirjoja luetaan. Joskus tonttuilu ja pukkikin tuntuivat minusta oikeinkin sadunhohtoisilta ja hyviltä jutuilta. Nyt huomaan, että saan välillä jopa inhonväreitä joistakin pukkikirjoista. En kyllä saa itseäni sanomaan, joo joo, pukki on totta. Ja eräs kahvilan myyjä jo leikkisästi sanoi pojalleni, että muista olla kiltti, kun joulu lähestyy ja blaa blaa... Sanoin myyjälle, että jos ei pukki tuo lahjoja pojalle, äiti ja isi sitten tuo! Muutenkin harmitti kommentti, koska poika ei vielä osaa odottaa joululta lahjoja....
Nyt pitää nukkua. Lisää pukkiasiaa joskus tulossa. Mielenkiintoista!