perjantai 4. tammikuuta 2008

Arkea matkustusta ja kotipäivä

Lähdin eilen Helsinkiin. Aika lyhyellä varoitus ajalla, hetken mielijohteesta! Pääsinpä nimittäin pikkuveljen Wartburgin kyydissä. Oli mieletön! Siitä on aikaa kuin olen ollut niin vintage mallin kyytiläisenä. Vähän oli epäluuloa siitä miten pikkuauto pärjää moottoritiellä, mutta hyvin puksutti ja oli jopa turvallinen olo! Vanhan ajan klassiko aurinko paistaa ja juttuseuraa,voiko paremmin matka alkaa?

Helsinki tosin olikin jotain aivan muuta, paljon ihmisia, kiirettä, pimeää. Kaiken kurjuuden kruunasi aivan aivot hyytävän kylmä tuuli. Ihmettelin kuinka ihmiset voivat kulkea ilman pipoa sellaisessa tuulessa näyttämättä kärsivältä?! Kummaa väkeä.
Ei minulla oikeastaan mitään erityistä asiaa ollut kunhan käväisin, näin hyvän ystävän. Söimme ihanaa tatti rucola pastaa ja joimme teeruusuja! Ystävät ovat ihania, ja heidän kanssaan aika tosiaan lentää. Illalla oli hypättävä Pendoliino junaan tavallisen (maailman) hitaimman junan sijaan. Kukkaro kärsi kolauksen eikä Pendoliino muutenkaan vakuuttanut, liian steriili sisus ja kamalan kovat ja epämukavat penkit. Kaipaan vanhan mallisia pikajunia, perus !
Valitettavasti reissusta ei ole matkakuvia, kun kamerani oli äitini matkassa Vuokatissa. Voitte kuitenkin käyttää vilkasta mielikuvitusta aivan vapaasti ja villisti!

Ei, mietin etten luultavasti haluakkaan hakea Helsinkiin opiskelemaan. Tämä nimittäin oli alkuperäinen suunnitelma. Nykyisin Tampereella on lippu korkealla meidän kirjoissa, ja ehkä haenkin sinne?? Olisi ehkä syytä kuitenkin käydä kurkkaamassa maisemia siellä päin ensin..

4 kommenttia:

violet kirjoitti...

Minulla on omat syyni liputtaa Tampereen puolesta..;-)..sinne vaan jos paikka löytyy.

tuike kirjoitti...

Riippuu varmaan vähän alasta, jolle aiot opiskelemaan. Minä opiskelin Helsingissä, kannatan siis Hkiä. Asuminen vaan taitaa nykyään olla siellä tajuttoman kallista.

Tiuku kirjoitti...

Niin, toki joka kaupungissa on puolensa. Helsinkiin on täältä nykyisestä asuin paikastakin suht lyhyt matka, mutta mutta. Tampere kiinnostaa uutena tuttavuutena. Meillä on vielä mahdollisesti sovitettavana kahden tyystin eri alan opiskelut, aina ei siis löydy samasta paikasta.

Merruli kirjoitti...

Aika hyvä tarjonta täällä Tampereen seudulla opiskeluvaihtoehdoissa on. Lähinnä teologiaa, arkeologiaa ja harvinaisempia kieliä ei täällä pysty opiskelemaan, melkein kaikkea muuta kyllä lääkiksestä taideaineiden kautta ympäristöjuttuihin sitten löytyy. Tampere voi Hesasta käsin vaikuttaa vähän maalaiselta, mutta väitän kyseisiä piirteitä vain aitoudeksi ja hämäläiseksi hitaudeksi. Tulipa mainospalopuhe entiseltä manselaiselta.