maanantai 7. tammikuuta 2008

Pipopunainen ja satujuttuja

Kas tässä viimeisin piponi. Pipopunainen on virkattu mielikuvituksella ja suurella huvilla. Olen pitkään halunnit pipoon tuollaiset virkatut renkulat. Nyt se sitten toetutui, suunnitelmissa siintelee vielä tusinanverran pipo ideoita. Voih!

Aiemmin jo taisin intoilla napeista. Olen keksinyt miten niitä tuhlaan. Suuri osa isosta kokoelmasta on huvennut kaulakoruihin, korvakoruihin korvarenkaisiin ja avaimenperiin. Mitäh, kohtahan tässä voi taas lähteä hyvällä omallatunnolla etsimään lisää nappeja!


Löysin kirjakaupan alennusmyynnistä hurmaavan satukirjan Unikon satuja, kirjottanut Marjatta Kurenniemi kuvittanut Cristel Rönns.
Näin kirjaa kuivaillaan: Vuonna 1947 ilmestyneen satukokoelman toinen painos. Heleästi kuvitetuissa saduissa Nukku-Matin nuorin sisar johdattaa lapsia Hyvien Unien Maahan.
Miten tuota ihastusta olis voinut vastustaa. Suosittelen. Nyt meilläkin on oikea unikirja jota lueskella ennen nukkumaan menoa! Onnea on!

Sadut ovat kiehtovia, kaikkine valtavine mahdollisuuksineen ja ihmeineen. Olisi ihanaa jos vain osaisi itse kirjoittaa. Ehdottomasti sepittelisin satuja! Paljon ja paljon ne olisivat iloisia, jännittäviä ja opettavaisia. Kuvat olisivat kuin sateenkaaren silta, kaunnita herkkiä ja tunnelmallisia. Henkilöillä luonnollisesti olisi kaksi tai mielikuvituksellisen monta nimeä. Ensin erikoinen ja ainutkertainen nimi, toinen hiukan tavallisempi,ehkä jokaiseen tilanteeseen omanlaisensa, voi lystiä! Millaisia satuja sinä kertoisit? Mikä on suosikkisi?




Olen ihastunut tuoleihin, etenkin nämä kuluneet eriparin pinnatuolit ovat ihanat. Mieheni suorastaan hinkuaa päästä remonteeraamaan nämä, mutta minä pidän ajan patinasta ja lakan pienestä rapinasta. Rukea väri on niin kaunis....

6 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Kaunista nostalgiahenkeä pipossa, tuo rinkula on kaunis yksityiskohta. Nappien hamstraaja olen minäkin, kirppareilla minut löytää aina syynäämästä nappilaatikoita, sinun tiellesi näyttää osuneen paljon kauniita helmiäisnappeja.

violet kirjoitti...

napeissasi on ihania värejä!
Juuri tuollaisen perään olen nyt.

Tiuku kirjoitti...

Hauskaa kun muitakin nappi friikkejä löytyy.Kirpputorien nappilaatikoista saattaa edullisesti löytää hurmaavia nappeja. Toisinaan tielle osuu oikein koristeellisia toisinaan oikein vanhoja jne.

Kaulakorun napit ovat valitettavasti vain muovia. Helmiäis nappeja meinaa olla vaikea löytää lisäksi ovat niin kovin hintavia.
Kävin naistenvaatteita valmistavan liikkeen tehtaanmyymälässä ja sieltä ostin ison pussillisen sekalaisia nappeja,kuvien napit ovat sieltä.

isoinpapu kirjoitti...

Tuo korvapyöryläpipo on kerrassaan hieno! Tulee mieleen etäisesti prinsessa Leia. Kivalla tavalla. Haluaisin samanlaisen.

Ihanat värinapit tosiaan. Voi että!

Liivia kirjoitti...

Pipo on mahtava! Tuoleille ei saa tehdä mitään, hienoja just noin!

Elina kirjoitti...

Ihana pipo ja napit mainioita, niinkuin myös pinnatuolit! Olen löytänyt kirpputoreilta viime aikoina vaikka mitä kauniita tuoleja (ja pöytiä, sohvia, kaappeja, hyllyjä...), mutta kun mihinkään ei sellaisia mahdu lisää.