torstai 27. maaliskuuta 2008

Pullia pullia lapsille pullia


Täälläkin riehui lumimyräkkä. Ulos unohtuneille vaunuillemme kävi hieman kehnosti. Rehellisesti ei oikeastaan innosta lähteä kaivamaan niitä lumikinoksesta, huokaus! Mutta kyllä se taitaa olla äidin osa hoitaa arjen ikäviä toimia. Esim. imurointi, tavaroiden paikoilleen vienti,pyykkäys & ripustus, ruuan laitto sekä tiskit. Lasten hius takut, hiusten shamppuointi, kynsien leikkaus, naaman putsaus, ulos pukeminen etc. Äääh, mutta on se äitys silti ihan ihanaa, eikö?










Lumipyryn kunniaksi päätimme leipoa pullia ja sämpylöitä. En yleensä tykkää käyttää kuivahiivaa, mutta pakon edessa oli kokeiltava ja tällä kertaa lykästi pullat kohosivat kauniisti.
En oikeastaan edes tykkää pullien leipomisesta, enkä juuri välitä syödä, kuin ehkä yhden. Lapsille se kuitenkin on tärkeää. On ihanaa kun innolla auttelevat ja haluavat osallistua kaikkeen. Ja lasten tekemät pullat ovat ainakin minusta niitä parhaimman makuisia, rusinoilla tietysti!
Kaapin kärköistä löytyi vanha tyttöjen tutti, päätimme antaa sen vauvalle. Vielä on harjoittelun alla luopua tuttipulloista. Niistä luopuminen onkin osoittautunut vaikeaksi.
Käsityö puolella kaksi pipoa Jatan mario piposta muunneltuna. Pipot ovat tyttösilleni, ja odottelevat enää koristeluja, ehkä helmiä, tai nappeja, rusetti?!

Alimmassa kuvassa uusi (vanha -70luvun) takkini. Ihana oikeasti hieno takki löytyi kirpputorilta. Hieman kovaan hintaan, mutta koska oli ihan virheettömässä kunnossa ja sopivan kokoinen en millään voinut vastustaa. Mietin kokeilisinko irrottaa nuo karva jutut, tulisiko parempi? Mitä mieltä?

7 kommenttia:

violet kirjoitti...

Karvajuttu pois JOS kaulus on ok sen alla. Ellei ole, ei tuo paha noinkaan ole. Mutta kokeilisin kummiskin, takki olisi jotekin "keväisempikin" sillain.
Pitääkin tehdä pullaa.

isoinpapu kirjoitti...

Hei mitä hauskaa teillä lukeekaan tuossa keittiön apupöydällä? sininen kyltti?

Meillä on ovessa : "käytettävä kuulosuojaimia" ja rappusissa: " varokaa putoavia esineitä".

Bohemian girl kirjoitti...

I bet the title says something about snow. Nice photographs, beautiful coat, lovely hats. And of course, sweat girls.

Tiuku kirjoitti...

Kyltissä lukee, Konetta saavat käyttää vain työnjohdon määräämät henkilöt. Oli hetken tiskikoneen yllä mutta paikka oli aika epäkäytännöllinen joten olen aikeissa siirtää sen työ huoneeseen joko tietokoneiden tai ompelukoneiden kohdalle. Hauskan kyltit teillä Puhti! Meiltä löytyy myös reservutgång kyltti pihan puoleisen oven yltä. Nurin kurista on että pihan ovea käytetään enemmän kuin varsinaista pääovea, pitäisiköhän ihan vaihtaa päikseen ne kyltit.

Bohemian girl: Your guess was good ;) But really the title says buns buns for the kids buns! Prehaps I should have written something about the snow, more elegant I think.

Jonna kirjoitti...

Ihania kuvia!

helmineiti kirjoitti...

On sulla nättejä leipureita! Sokeria tuli varmasti ainakin riittävästi ;)

Musta tuo takki on jotenkin todella söpö noin kauluksineen päivineen, ainakin talvisemmalle kelille. Mutta voisko siitä tehdä sellaisen irroitettavan kauluksen jos se alla oleva kaulus vaan näyttää hyvältä? Tulisi monikäyttöisempi, jos voisi käyttää vielä keväämmällä. Napilla liittäisi sitten talveksi taas paikalleen.

Inka kirjoitti...

Meille leivottiin tytön kanssa yhteistuumin juuri vadelmamuffinsseja, ja kivaa oli :)
Takista samaa mieltä kuin violet. Hienon löydön olet tehnyt.