keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Viimeaikoina on kovasti kasvanut kevät kaipuu. Mintun oksatkin kääntyvät valoon ja kurottavat kohti aurinkoa.
Ihmeellisiä kasveja.
Olen ihan koemielessä käännellyt purkkia päivän mittaan mutta aina varret kääntyvät sinnikäästi kohti valoa. Olisinpa minäkin noin päättäväinen ja sinnikäs. Pian pitäisi aloittaa pääsykokeisiin luku, mutta epäusko omiin mahdollisuuksiin kalvaa sisintä. Milloin tietää mikä on oma kutsumus ammattinsa? Minä en nimittäin vieläkään tiedä, ja se hieman jo häirisee minua. Ehkä haluaisin käsityö ammatin, ehkä toisaalta minussa olisi opettajan vikaa. Pienempänä minulla oli paljon selkeämmät visiot tulevaisuudesta, minusta piti tulla balleriina. Nyt olen siihen jo liian vanha, lisäksi turhan tuhti. Teininä haaveilin poliisin ammatista, mutta nykyisin ammattikunnan hohdokkuus on kaikonnut. Hoitajan ominaisuuksia minussa on, mutta niin rajallisesti ettei sekään ammatti oikein ota onnistuakseen. Mikä neuvoksi?



Valmis! Ihka ensimmäinen ohjeen mukaan toteutettu onnistunut neuleeni. Olen tästä tosin onnellinen.
En ollut aluksi aivan varma mallista, mutta loppujen lopuksi se sopii kivasti langan luonteeseen ja väriin. Nyt kun urakka on valmis olen kuitenkin kuin tyhjän päällä jälleen. Olenkin kuumeisesti yrittänyt miettiä mitä seuraavaksi. Kädet kaipaavat tekemistä!
Messuilta ostin pellavavilla lankaa 400g. Ajattelin liiviä, mutta nyt tuntuu ettei väreistä oikein saa nätisti sommiteltua mitään. Keltainen ja ruskea tuovat esim. raitoina liiaksi mieleen mehiläiset, eikö?!
Uusia inspiraation lähteitä odotellessa tein muutamia uusia koruja. Pari rintakorua ja aasialais vaikutteisen kaulakorun. Koru tuo mieleeni Vilijonkan blogin.





8 kommenttia:

violet kirjoitti...

Tuo neule on NIIN kaunis!
Mistä ohje? Oliko juuri tuolle langalle?

Elina kirjoitti...

Kaunis neule!

Voin yhtyä noihin mietteisiisi ammatinvalinnan vaikeudesta. Itselläni on kaksi tutkintoa ja kolmattakin ehdin hetken opiskella, mutta olen kuitenkin ihan eri alalla töissä. Opiskelemani asiat olivat sitä mitä ehkä eniten haluaisin tehdä työkseni, mutta töitä ei sillä alalla niin vaan ole tarjolla. Nykyinen työni ei todellakaan ole mikään unelmatyö, mutta mukavaa on se, ettei työ stressaa eikä vapaalla tarvitse sitä miettiä.

Olen miettinyt että lähtisinkö vielä opiskelemaan, mutta en ole vieläkään löytänyt sopivaa koulutusta ja alaa. Monet asiat kiinnostavat, mutta näiden kokemusteni jälkeen mietin ratkaisua paljon sen pohjalta, että miltä alalta löytyisi oikeasti töitä. Eikä se opiskelu rahatilanteenkaan kannalta enää kauheasti kiinnosta..! ;)

Tiuku kirjoitti...

Ohje on Moda lehdestä,(en ulkoa millään saa päähäni mikä numero oli kyseessä) suunniteltu kyseiselle langalle, joten voi olla että ehkä löytyisi langanvalmistajan sivuilta. Lanka on Sirdarin Juniper.

On tätä päivää, että tulisi omata useita tutkintoja, jotta voisi olla suhteellisen varma työn saannista. Se on kurjaa.Kaiken kaikkiaan korpeaa kun täytyy miettiä rahaa, ja sitä saako alan töitä. Mikä painaa vaaka kupissa eniten?

Liivia kirjoitti...

Neule on todella onnistunut!
Ja punaista korua ihailen kans.

Inka kirjoitti...

Oi, onnea neuleen valmistumisesta - se on kertakaikkisen kaunis!
Noihin ammatinvalintapohdintoihin on helppo yhtyä, voi kun asiat olisivatkin niin selkeitä kuin tästä tykkään, tätä teen.

Tiuku kirjoitti...

Neule ohje lötyi 5/2007 Modasta.

Matroskin kirjoitti...

Hienoja juttuja!

Maj kirjoitti...

Hieno neule. Ja kovin tuttuja mietteitä ammatin valinnan vaikeudesta... Mullakin on jo kaks tutkintoa ja teen kyllä oikein töitäkin toisen tutkinnon mukaisella alalla - ja koen lähes päivittäin olevani väärissä hommissa. Taas piti hakea tietoa kolmannesta alas, jos tässä vielä "vanhoilla päivillä" jaksaisi jotain uutta kokeilla. Saapa nähdä.