perjantai 25. huhtikuuta 2008

Kaupunki kävelyllä osa1.







Tervetuloa kaupunki kävelylle Lahteen. Kuvailen kotikaupunkini kauniita kulmia, lempipaikkojani ja ehkä muitakin nurkkia.
Lahti oli rankattu jossain listassa Suomen kolmanneksi rumimmaksi kaupungiksi (en muista mikä oli rumin) En kannata noin negatiivisten listojen tekoa, mutta on tunnustettava ettei Lahti toki kaikista kulmistaan anna kaunista kuvaa. Rumia ja huonosti tehtyjä rakennuksia riittää. Ilmettä kuitenkin kohotetaan. Kivetyksiä uusitaan, taloja maalataan, on ilmestynyt uusia katulamppuja, julkisivu korjauksia pitkin keski kaupunkia ,puistojen siivousta jne. Ehkä se tästä. Tämä on kannan otto kolmanneksi rumimmasa kaupungista.
Ensimmäisenä tutustumme nopeasti matkustaja satamaan. Valitettavasti sataman helmi, kaunis vanhassa talossa sijaitseva kahvila oli kiinni. Palaan satamaan kuvaamaan lisää, jotta näette senkin.
Edit laivan takaa näette Sibelius talon ja Ankkurin asutusaluetta.
Satamassa oli paljon ihmisiä jäätelöllä, ja kahvilla ystävien kanssa. Terassi laivat olivat jo aloittaneet kesä kauden. Ilta auringossa oli mukava istua penkillä ja katsella ohi pyöräileviä ihmisiä. Oli mukavan leppeä ja rauhallinen tunnelma.
Ja lokkien kirkuessa jäätelö maistui ihan kesälle.

8 kommenttia:

terho kirjoitti...

Oijoi! Hienosti olet kuvannut sataman tunnelmia! Satama on minunkin lempipaikkojani pikkuvesijärven rannan lisäksi. Ensi kuussa pääsen piitkästä aikaa talsimaan lahden katuja, toivottavasti ennätetään käydä kaikissä kivoissa paikoissa!

Jonna kirjoitti...

Minä en tunne Lahtea yhtään, vaikka yksi tärkeä asuukin siellä. Pitäisi tulla joskus ajan kanssa ja katsoa. Viimeksi kävin yli viisi vuotta sitten yhtenä iltana. Aamulla lähdin päänsäryn kanssa kotiin.

17 neliötä kirjoitti...

Kuumeisesti yritin ensin arvata kaupunkiasi kuvien perusteella :D täytyy tunnustaa, että olisin sijoittanut sen rannikolle. Olishan mun pitänyt tunnistaa Sibeliustalo...

Tiuku kirjoitti...

Heh, kuvasin tarkoituksella sataman ensimmäisenä. Onhan se aika harhaan vievää. Mutta kaipa vesireitti Vesijärvelle on ollut aikoinaan yksi painavimmnista syistä siihen miksi Lahti kaupungiksi muodostui ja miksi juuri siihen. Ennen satama oli pääasiassa teollisuuden käytössä, nyt vanhoista tehdas rakennuksista on remontoitu ja rakennettu mm. osa Sibeliustaloa sekä opiskelija asuntola. Niin ja paljon paljon on purettu.

Liivia kirjoitti...

Ai Lahdessa asut!
Asuin siellä vuoden sata vuotta sitten, olin kansanopistossa, siinä komeassa rakennuksessa keskellä kaupunkia.
Lahti oli ihan jees, paljon hulvattomia muistoja, vähän liiankin...

Junika kirjoitti...

En ole koskaan ymmärtänyt miksi Lahtea sanotaan rumaksi ja ankeaksi kaupungiksi, koska minä löysin ensimmäiseksi kauniin Lahden. Edelleenkin pidän Lahtea tosi kauniina kaupunkina. Niin minä sen näen vuosienkin jälkeen.

Olina kirjoitti...

Osasitpa todella kuvata Lahden kauniita puolia! Rumalta ja luotaantyöntävältä kaupungiltahan se vaikuttaa, kun pyyhältää autolla vain lävitse, mutta nämä kuvat saivat ajattelemaan, että ehkä Lahti todella parantuisi lähemmin tutustuttaessa!=)

Elina kirjoitti...

Lahti on jännä paikka. Olen käynyt siellä koko elämäni ajan tapaamassa sukulaisia ja niiltä ajoilta muistan lähinnä sukulaisten kotikulmat ja keskustan kauppoja. Muutama vuosi sitten asuin Lahdessa hetken ja silloin vasta löysin joitain nähtävyyksiä ja erilaisempia nurkkia ja tykkäsin kyllä! Visiitti vaan jäi lyhyeksi kun kaikki rakkaat asuivat toisaalla.