keskiviikko 30. huhtikuuta 2008


Vappu on hauskaa aikaa. Rrrrakastan niin naamiaisia ja pukujuhlia.
Niin ja simat ja tippaleivät. Kummistakaan en ole koskaan pahemmin perustanut, mutta eihän niitä syödäkään kuin kerran vuodessa, joten ihan perinne syistä niitä on aina maistettava. Kesäjuhliin ajattelin kokeilla raparperisimaa, onko kellään kokemuksia, toimiiko?

Työväenvappu kiehtoo minua kovasti. Sain hyppysiini kirjasen joka kertoo Suomen marssi ja mielenosoitus perinteistä, sitä siis on ollut joskus!!
Mihin kaikki tämä onkaan kadonnut. Ihmiset eivät enää ota kantaa yhteisiin asioihin marssimalla, aisoista vain jupistaa pienissä piireissä.Ehkä vappu on kadottanut merkitystään, koska nykyisin ei oikeastaan ole enää työväen luokkaa. Kukaan ei ainakaan halua sellaiseksi julistautua, kaikki ovat (tai ovat olevinaan) keskiluokkaa tai alempaa keskiluokkaa. Me ainaskin ollaan tosi köyhiä, ja siitä pirun ylpeitä. Tosin ei kumpikaan ihan perinteisissä työammateissa.

Olen sydämmeltäni ehdottomasti vasemmistolainen, siksi kaikki tämä vetoaa minuun kovasti. Harmittaa kun ei tänä vuonna osallistuta vappumarssiin. Viime vuonna taisin olla. Kaikki tuulessa liehuvat liput ja se tunnelma. Joka on sekoitus vakavuutta ja ylpeyttä, iloa.


Rakkaat ystävät (toverit?) oikein riemukasta vappua!
ps. kuvissa neiti N ja nokkahuili soolo.

5 kommenttia:

helmineiti kirjoitti...

Oikein ihanaa vappua teillekin :)

Olina kirjoitti...

Täältä löytyy ainakin yksi työväenluokkaan iloisesti kuuluva (vaikka opiskelija nyt olenkin)! Me ollaan miehen kanssa usein mietitty, että vappuna kun pidetään joitain kioskeja ja baareja auki, niin pomojen pitäisi ottaa ne vapun työvuorot, jotta se työväki saisi kerrankin juhlia. Mutta minkäs teet, taas tänäänkin muru suuntaa duuniin. Iloista vappua sinne!!

17 neliötä kirjoitti...

Toivottavasti teillä oli mukava vappu! Olisikin ihanaa päästä joskus kunnon naamiaisjuhliin!

SARI kirjoitti...

Täälläkin : köyhä ja siitä ylpeä. Lippu korkealle ! Aina selvitään.

Marja kirjoitti...

Raparperisima on hyvää! En tosin tiedä sen valmistuksesta juuri mitään, mutta kun olin pieni ja myöhemmin vähän isompikin, tädin luona oli aina kesäisin heinäpellolla raparperisimaa.