torstai 16. huhtikuuta 2009

Haute Couture


Haute couture (ransk. korkea räätälöinti tai korkea muoti) on Ranskassa 1700-luvulla alkunsa saanut muotitaide, jolla nykyisin viitataan kalliisiin ja korkeatasoisiin, mittatilaustyönä ja pääosin käsintehtyihin muotiluomuksiin, joita voidaan pitää taideteoksina. Haute couture on suojattu nimi, jota saavat käyttää ainoastaan la Chambre Syndicale de Haute Couturen jäsenet, jotka täyttävät tietyt tarkat vaatimukset (ateljeen henkilöstön määrä, osallistuminen viralliseen näytöskalenteriin sekä mallistossa käytetyille materiaaleille asetetut vaatimukset). Harvoilla on mahdollisuus hankkia todellisia haute couture -pukuja. Nykyisen merkityksen käsitteelle antoi laajalti haute couturen isänä pidetty Charles Frederick Worth.

Haute couturea luovat kuuluisimmat muotitalot, kuten Chanel ja Christian Lacroix. Termi viittaa yhtä aikaa sekä suunnittelijoihin ja muotitaloihin että itse luomuksiin. Haute couture -mallistot eroavat niin kutsutuista ready to wear -kokoelmista paitsi hintansa niin myös valmistusfilosofiansa perusteella. Haute couture -luomukset tehdään kalliista materiaaleista ja kankaista tarkasti käsityönä viimeistellen eikä uniikkipukuja ole tehty käytännön näkökohtia huomioiden vaan taideteoksiksi. Internetissä Haute Couture -show'n esitteli ensimmäisenä Yves Saint-Laurent vuonna 1996
(määritelmä Wikipediasta)

Tämän parissa olen viime päivät pörrännyt.
Huippumuoti ja haute couture on niin kovin mielenkiintoista! ette uskokkaan mitä erikoisempia virityksiä niitä löytyykään maailman runwayltä?!
Aloitimme koulussa viimein kauan odotetun mekkojakson!
Minulla on iso pino luonnoksia ja ideoita, mutta millä ihmeellä saan niistä valittua juuri s e n mekon.
Olen kuitenkin päätymässä kesäiseen leveähelmaiseen liehuvaan kesäunelmaan.

tässä mekossa on yläosassa sitä tunnelmaa ja rakennetta jota mietin myös. ohuempi materiaali huivimaisesti rintojen kohdalle aseteltuna..



ihastuttavia kuvia, inspiroivat!!

niin kaunis ja erikoinen





haluaisin muuten kaiken muun ohella hatuntekijäksi! oi mitä kaikkea sitä voisikaan tehdä! vaan harmillisesti suomessa hattumuoti on varsin vähäistä...


En nyt oikein osaa sanoa mitään järkevää, joten annan kuvien puhua puolestaan!
Kuvat ovat vuosien 2008-2009 Collezione lehdistä.

Mukavaa & makoisaa viikonloppua :-)

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Oi ompelun ihana maailma! Ja muodin :). Villiä ja aika estotonta, toisaalta kaavoihin kangistunutta.

Odotan minkä ihanuuden toteutat.